24 Ocak 2016 Pazar

"Ya Metin abi, ne olacak bu Galatasaray'ın hali?"

Ligin güçlü ekiplerinden olan Galatasaray muhteşem hatalı futbolu ile son 2 yıldır taraftarlarını mutsuz ediyor. En son maçında defansın çok basit hatalarından dolayı yedikleri 3 gol ile Osmanlıspor karşısında 3-2 yenilerek ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe ile puan farkını sırası ile 8 - 10 puan yaptı. Galatasaray taraftarlarını en çok üzen tarafı ise alınan mağlubiyetler değil , oynanan kötü futbol (en azından benim için öyle.) . İsteksizlik , azmin olmaması (ki bir kaç oyuncuyu buradan ayırabiliriz.) , basit hatalardan dolayı bir çok maçta yeniliyoruz. Yendiğimiz maçlarda bile kötü bir futbol oynanmasından dolayı artık Galatasaray maçlarından insan zevk almıyor . Aslında Spor Toto Süper Lig için kaliteli bir kadrosu olsa da sanki 2. lig takımıymış gibi oynanan futbol haliyle başarısızlığa sebep oluyor. Defansın adamları tutamaması , forvetlerin gol atma konusunda yeterli verimi verememesi yine bizi başarısızlığa sevk eden bazı durumlardan. Bu da aklımıza Metin Oktay'a sorulan şu soruyu hatırlatıyor ? "Ya Metin abi, ne olacak bu Galatasaray'ın hali?".

Ben ilk makalemi bitire durayım siz de Metin Oktay'ın yaşadığı şu anıyı okuyun :)

Ligin son haftaları... Galatasaray Kocaelispor deplasmanında sahaya çıkıyor. Sarı kırmızılıların efsanevi oyuncusu Metin Oktay her zaman olduğu gibi gazetecilerle birlikte kendi arabasına atlayıp İzmit'e gidiyor maç için.

Körfez süper top oynuyor ve maçı 1-0 kazanıyor. Karşılaşma sonrasında Metin Oktay yanında birkaç gazeteci ile birlikte arabasına atlayıp İstanbul'a dönüyor. Yolda maç muhabbeti yaparlarken önlerindeki beyaz otomobil birden şarampole uçuyor. Metin Oktay arabayı kenara çekerek hemen şarampole uçan araca yardım etmeye gidiyor yanındakilerle birlikte.

Hurdaya dönen aracın içerisinden şoför dışarı çıkarılır. Metin Oktay her zamanki insanlığı ile yaralı vatandaşın kanlar içindeki yüzünü silerken şoför gözünü açar ve kendisini kurtaran Metin Oktay'ı tanır. Ve birdenbire ağlamaya başlar: "Ya Metin abi, ne olacak bu G.Saray'n hali?"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder